05 Ιουνίου 2011

Οι 1οι Πυροσβεστικοί Μαθητικοί Αγώνες στην Ελλάδα.

Οι 1οι Πυροσβεστικοί Μαθητικοί Αγώνες στην Ελλάδα έλαβαν χώρα σήμερα στην ΘΑΣΟ.
Εμπνευστής της όλης προσπάθειας ο υποδιοικητής του Π.Κ. Θάσου Πυραγός Κοντογεωργίου Κων/νος ο οποίος υλοποίησε μετά από πολύ κόπο και με συμπαραστάτες του Συμβασιούχους Πυροσβέστες της Θάσου τους ΠΡΏΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ !!!
Παρόλες τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα και ειδικά όταν γίνεται πρώτη φορά οι αγώνες που τελέστηκαν σήμερα στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ΟΛΑ τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού με περίπου 600 διαγωνιζόμενους.

Τα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκα οι μικροί μαθητές με περίσσιο, μπορώ να πω ζήλο, ήταν:

1. Αυλοδρομία με ρίψη στόχου.
2. Υδροδρομία
3. Τραυματιομεταφορά
4. Σκάλες
5. Διελκιστίνδα
6. Στίβος μάχης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Π.Σ. Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Παυλακόπουλος, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Σαλτσίδης Παύλος, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδας κ. Γιαννάκος Κων/νος και φυσικά ο φίλος των μικρών μαθητών ΚΑΠΝΟΥΛΗΣ !!!
Όπως που είπε ο Υποδιοικητής του Π.Κ. Θάσου από τα 830 περίπου παιδιά του νησιού τα 700 θέλουν να γίνουν πυροσβέστες και μάλιστα του ζητούν να "καταταγούν" ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ !!! Αυτό δείχνει ότι οι συνάδελφοι στην Θάσο είναι κοντά στους πολίτες και μάλιστα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές μεταδίδοντας τους το ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ !!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνονται σε άλλες χώρες εδω και δεκαετίες όπως μου είπε ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών, ενώ τα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν οι μικροί μαθητές είναι τα πραγματικά αθλήματα για να μπεί κάποιος σε Πυροσβεστική Ακαδημία στην Ευρώπη, ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
Προσωπικά περίμενα να δω τον Αρχηγό του Π.Σ σε αυτή την εκδήλωση, ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, και μάλιστα την ώρα που βρίσκετε στην Β. Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς ήταν ΑΠΏΝ !!!
Σημαντικότατη ήταν οι προσφορά των ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΏΝ που εργάζονται στο νησί που εδώ και περίπου έναν μήνα είτε στην υπηρεσία τους, είτε εθελοντικά ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ της εκδήλωσης κάνοντας περήφανο τον υποδιοικητή τους !!! Σήμερα για παράδειγμα παρότι ήταν Κυριακή και δεν εργαζόταν, ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !!!!
Οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΑ στο στήσιμο της διοργάνωσης φτιάχνοντας τα όργανα του στίβου μάχης. Ήταν οι Κριτές, η γραμματειακή υποστήριξη, στο κυλικείο και φύλαγαν σε παιδότοπο δίπλα στον αγωνιστικό χώρο τα παιδάκια που δεν συμμετείχαν. Για του λόγου του αληθές μπορείτε να δείτε και τι παρακάτω φωτογραφίες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μόνιμοι συνάδελφοι.
ΘΕΩΡΩ ότι το Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να δει από πολύ κοντά αυτή την εκδήλωση και του χρόνου, έχοντας την πρότυπο, να την ΔΙΑΔΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ώστε οι μικροί μαθητές από όλες της περιοχές της χώρας να έρθουν κοντά στο Πυροσβεστικό Σώμα.
ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ !!!!
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και σχετικό βίντεο από τους αγώνες !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777