19 Νοεμβρίου 2010

Την πόρτα του Δημοσίου θα δουν 20.000 συμβασιούχοι. Μείωση κατά 30% το 2011.

Το επόμενο έτος υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων του «στενού» δημόσιου τομέα θα μειωθεί το λιγότερο κατά 20.000, αν συνυπολογιστούν και οι εργαζόμενοι των φορέων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, των οποίων οι συμβάσεις θα διακόπτονται μετά τη λήξη τους.

Μείωση τουλάχιστον κατά 30% των συμβασιούχων του Δημοσίου για το 2011 προβλέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο προϋπολογισμού για το νέο έτος, προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες περικοπές δαπανών. Σήμερα απασχολούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, 63.770 συμβασιούχοι, εκ των οποίων οι 44.811 ορισμένου χρόνου, 14.345 είναι συμβασιούχοι έργου και 4.614 ωρομίσθιοι. Υπενθυμίζουμε ότι και το 2010 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη περικοπή των θέσεων εποχικού προσωπικού στον δημόσιο τομέα, που οδήγησε στη μείωση των συμβασιούχων από 90.000 περίπου το 2009 στις 63.770 συμβασιούχους τη φετινή χρονιά.
Το επόμενο έτος υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων του «στενού» δημόσιου τομέα θα μειωθεί το λιγότερο κατά 20.000, αν συνυπολογιστούν και οι εργαζόμενοι των φορέων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, των οποίων οι συμβάσεις θα διακόπτονται μετά τη λήξη τους. Συνολικά υπολογίζεται ότι το 2011 οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι δεν θα υπερβαίνουν τις 40.000.
Με εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ε. Μπεργελέ, προς όλα τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ, ζητείται να καταγραφούν άμεσα οι ανάγκες σε εποχικό προσωπικό, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Στην εγκύκλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εάν δεν κατατεθεί εγκαίρως το αίτημα του φορέα, τότε δεν θα μπορέσει να απασχολήσει εποχικό προσωπικό το 2011.

«Εποχικότητα»
Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει θεσμοθετηθεί από τον νόμο για τις προσλήψεις που ψήφισε η Βουλή στα τέλη του 2009 (3812/2009), τα αιτήματα των υπουργείων θα έχουν και την έγκριση του ΑΣΕΠ που θα πιστοποιεί την «εποχικότητα» των θέσεων. Κατόπιν τα αιτήματα θα τα επεξεργαστεί η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, η οποία θα δίνει και τις τελικές εγκρίσεις.
Παράλληλα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα ελαχιστοποιηθούν το επόμενο έτος μόνο σε τομείς όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες, όπως η Παιδεία, η Υγεία και τα Σώματα Ασφαλείας. Θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με μετατάξεις προσωπικού.

Το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης στο κράτος», προετοιμάζει νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Το σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Μάρτιο του 2011 θα περιλαμβάνει διατάξεις που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των υπαλλήλων μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών, με στόχο να καλύπτονται άμεσα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.....

Διαβάστε περισσότερα στην
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σ.Δ: Για ποιους χτυπάνε την καμπάνα;
Τι να πω τώρα εγώ; Το παραπάνω άρθρο είναι διαφωτιστικότατο !!!
Το 30% για το οποίο έχω πει και έχω γράψει επανειλημμένα και είχα επιστήσει την προσοχή, είναι εδώ και για το 2011. Είχα γράψει επανειλημμένα και για το ενδεχόμενο μετατάξεων και αυτό πάλι το βρίσκουμε μπροστά μας.
Όσο για την "εποχικότητα" άλλο και αυτό να καταχωρήσουν ως εποχικούς; Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα για το μέλλον (ποιον μέλλον δηλαδή..... κατά διαόλου πάει ΟΛΗ η χώρα). Αν πάλι δεν μας καταχωρήσουν έτσι τι μέλλει γενέσθαι; Ρευστά τα πάντα λοιπόν !!!
Η τρόικα είναι εδώ, η κρίση είναι εδώ, τα νέα μέτρα είναι εδώ, αυτοί που μας κυβερνούν είναι εδώ για να μας ξεζουμίσουν περισσότερο, ΕΜΕΙΣ ( και οι πολίτες) δεν ξέρω αν θα είμαστε εδώ σε αυτή την χώρα ή θα μεταναστεύσουμε !!!
Οπως βλέπετε μετά τις εκλογές τα έβγαλαν όλα στην....φόρα !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777